Nu am folosit acest citat pentru a scrie un blog cu tentă religioasă, dar a fost titlul care

mi-a trecut prin gând in momentul în care m-am pornit să aştern pe o pagină ceea ce gândesc acum.

O proaspătă experienţă pe internet mă face să realizez tot mai mult cât de uşor te judeca un om in spaţiul virtual.

Nu pot să imi dau seama cu ce curaj, siguranţă şi precizie poate face o persoană afirmatii, poate emite concluzii şi exprima păreri clare asupra unei alte persoane atâta timp cât o cunoaste doar aici, doar virtual.

S-a dezbătut de multe ori aspectul conform căruia pe internet poţi fi oricine, poţi fi cine vrei, poţi avea zeci de feţe.

Gasim frecvent afirmaţii de genul”o piţipoanca”,”o curva”,un cocalar”,afirmaţii facute in urma unei simple postari, respectiv vizualizări a unei fotografii.

Cu ce certitudine faci tu afirmaţiile astea?

Cunoşti persoana?

Ai avut de-a face cu ea?

E un spaţiu atât de ciudat lumea asta virtuală, poţi fi atat de uşor inşelat asupra caracterului si apartenentei unei categorii sociale ale unei persoane, incât poţi avea parte de mari deziluzii.

Poţi fi manipulat sufleteşte incât să ajungi sa crezi ceea ce ţi se impune să crezi.

Binenţeles, aceste deziluzii pot fi mai mult sau mai putin profunde, asta in funcţie de adâncimea implicării sufleteşti expuse.

E cam alambicat ceea ce vreau sa expun in aceste rânduri dar ideea este..ca am fost dezamagită din nou,.sub un alt aspect,.mi/am primit o nouă lecţie , care mi-a dat iar de gândit asupra utilizarii corecte a ceea ce se numeste INTERNET.

NUMAI BINE TUTUROR!


2 Comments

Shanti spunea...

Gaby, ai perfecta dreptate. Lumea internetului este o lume interesanta dar si periculoasa in acelasi timp. Utilizez internetul de 11 ani si pot spune ca deja am o oarecare experienta. Oamenii sunt rai, la fel de rai cum sunt si in realitate. Sunt oameni parsivi care te eticheteaza din start dupa aparente si te jignesc fara sa te cunoasca in realitate.

Mai sunt oameni care se poarta mieros, te impresioneaza, iti fac declaratii inalte de apreciere ca ulterior sa constati ca au avut doar mizerabila intentie de a intra in lumea ta interioara, sa te descoasa, sa-ti afle slabiciunile si apoi, inarmat cu toate aceste secrete, sa te atace nemilos. Pentru ce? Ei stiu asta!

Mai sunt oameni pe care-i crezi minunati si care te dezamagesc cumplit atunci cand intri cu ei intr-o polemica. Acestia rezista o vreme in lista de prieteni, insa cand apar divergentele, nu inteleg de cei, ei-minunatii, asteapta sa cedezi tu argumentelor lor si daca n-o faci, te jignesc. Asa se spulbera si tot ceea ce s-a creat inaltator pana la acea vreme.

Mai sunt si oameni speciali cu care ai inceput o relatie virtuala speciala, astrala, plina de mister si coincidente si oamenii astia asa raman. Acestia sunt insa atat de putini. Eu am intalnit in 11 ani doar 5 persoane din sute de "prieteni"!!!

gaby_d spunea...

iti multumesc mult pentru elaboratul comentariu.
frumos si realist.
adevarul e ca doar experienta te invata,ca in orice domeniu si eu inca mi-o mai iau urat pana voi invata toate "mrejele"internetului.
da,este o adevarata triere intre asa numitii "prieteni"pana la a descoperi adevaratii si veritabilii care-ti vor ramane aproape pe mai departe ,sincer si dezinteresat:)