Cred ca ne-ar fi mult mai bine, tuturor, daca am renunta la ideile preconcepute, la despicarea firului in patru.
Devenim ridicoli cand ne dam cu parerea despre cei din jurul nostru fara a avea un minimum de detalii.
Daca doi oameni, femeie si barbat, discuta, asta nu inseamna ca flirteaza.
Daca un barbat se apropie de o femeie asta NU INSEAMNA NEAPARAT ca are ganduri ascunse, neortodoxe. Daca ea raspunde prietenos asta nu-i da statut de "disponibila"!
Nu e lege ca oamenii casatoriti nu au voie sa mai aiba prieteni/prietene , si ei simt nevoia sa fie ascultati, indrumati.
Nu exista niciun cuplu in care viata sa fie roz.Nu e crima daca accepti un gand bun, un sfat al celui venit din afara, care vede mult mai limpede o problema decat tine, cel direct implicat.
Cand vom scapa de ideile preconcepute vom reusi sa stabilim relatii normale, fara teama de a fi interpretati gresit, cu lucruri spuse pe nume si cu seninateatea acceptarii prieteniilor in viata noastra.


One Comment

Pr.Victor spunea...

Eu am scris odată la stats că un prieten bun e ca un înger întrupat. Nu ştiu de ce oamenii îi judecă pe îngeri, fiindcă ei sunt cei care întind o mână de ajutor, spun o vorbă bună, dau un sfat ori un zâmbet, fără să ceară nimic în schimb.
Nu vreau să scriu mai mult, ci doar să-i fericesc pe cei ce au prieteni adevăraţi, pe cei e pot fi prieteni adevăraţi, pe cei ce au încredere în partenerul de viaţă, pe cei ce nu înşeală încrederea partenerului de viaţă. Ei sunt nişte fericiţi, în ciuda săgeţilor ce vin din toate părţile.